Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Bol.com staakt verkoop alcoholische dranken

8 sep 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wijn-930x520
Bol.com verkoopt geen alcoholische dranken meer. De webwinkel kon niet garanderen dat de leeftijd van de ontvanger werd gecontroleerd. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van dagblad Trouw.
Het webwinkelbedrijf laat weten dat het met een klein aantal gespecialiseerde partners samenwerkte, waarmee afspraken waren gemaakt over de geldende regelgeving. Zo moesten de verkooppartners ervoor zorgen dat de bezorger de leeftijd van de ontvanger controleerde.

'Doorgaan met verkoop niet verantwoord'

Verkopers van alcohol zijn wettelijk verplicht om te zorgen dat er alleen drank wordt verkocht aan mensen van achttien jaar en ouder. Bol.com vond dat uit de controles die werden uitgevoerd door bureau Nuchter bleek dat het niet langer verantwoord was om door te gaan met de verkoop. Nuchter doet onderzoek naar de naleving van de leeftijdsgrens van leeftijdsgebonden producten namens overheden en bedrijven.
Een woordvoerster van Bol.com zegt dat de verkooppartners de tijd hebben gekregen om zich te beteren, maar dat dit niet snel genoeg gebeurde. "Daarom sluiten we voor nu de winkel." ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar