Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bol.com stopt met verkoop nep-opladers Apple

14-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1425 keer bekeken
  •  
iphone lader laadkabel oplaakabel 930 2
Webwinkel Bol.com stopt per direct met de verkoop van nep-opladers van het merk Apple. Het televisieprogramma Kassa (BNNVARA) toonde aan dat deze werden verkocht als originele Apple lightningkabels die bedoeld zijn om de iPhone, iPad en iPod op te laden.
Onderzoek
Kassa heeft negen laders onderzocht die via externe partijen bij bol.com worden aangeboden. De nepkabels én verpakkingen bleken niet of nauwelijks van echt te onderscheiden. Originele Apple-oplaadkabels en die van fabrikanten met een Apple-licentie, bevatten een specifieke chip. Zeven van de negen onderzochte kabels bleken deze chip van Apple niet te hebben en imitaties te zijn. De mogelijkheid bestaat dat deze laders de batterij van de iPhone beschadigen, zo bevestigen meerdere deskundigen aan Kassa.
Externe verkopers
Volgens Bol.com verkopen zij de laders niet zelf, maar worden deze door externe verkopers op hun site aangeboden. “We verkopen 15 miljoen artikelen, samen met 17 duizend winkeliers. Het is niet mogelijk om al die artikelen te controleren. In principe hoeft dat ook niet. We maken afspraken met de winkeliers over service, kwaliteit en de wet die ze moeten volgen”, laat PR-manager Marjolein Verkerk aan Kassa weten.
Producten retourneren
De webshop heeft de betreffende artikelen naar aanleiding van Kassa’s onderzoek van de website gehaald. “We gaan het gesprek aan met de winkeliers en de kans bestaat dat we de samenwerking met deze partijen stopzetten.” Volgens de webshop kunnen klanten die niet tevreden zijn over hun aankoop de producten retourneren.

Bekijk het fragment hieronder terug.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!