Kassa

Bol.com stopt met verkoop nep-opladers Apple

  •  
14-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
992 keer bekeken
  •  
iphone lader laadkabel oplaakabel 930 2
Webwinkel Bol.com stopt per direct met de verkoop van nep-opladers van het merk Apple. Het televisieprogramma Kassa (BNNVARA) toonde aan dat deze werden verkocht als originele Apple lightningkabels die bedoeld zijn om de iPhone, iPad en iPod op te laden.
Onderzoek
Kassa heeft negen laders onderzocht die via externe partijen bij bol.com worden aangeboden. De nepkabels én verpakkingen bleken niet of nauwelijks van echt te onderscheiden. Originele Apple-oplaadkabels en die van fabrikanten met een Apple-licentie, bevatten een specifieke chip. Zeven van de negen onderzochte kabels bleken deze chip van Apple niet te hebben en imitaties te zijn. De mogelijkheid bestaat dat deze laders de batterij van de iPhone beschadigen, zo bevestigen meerdere deskundigen aan Kassa.
Externe verkopers
Volgens Bol.com verkopen zij de laders niet zelf, maar worden deze door externe verkopers op hun site aangeboden. “We verkopen 15 miljoen artikelen, samen met 17 duizend winkeliers. Het is niet mogelijk om al die artikelen te controleren. In principe hoeft dat ook niet. We maken afspraken met de winkeliers over service, kwaliteit en de wet die ze moeten volgen”, laat PR-manager Marjolein Verkerk aan Kassa weten.
Producten retourneren
De webshop heeft de betreffende artikelen naar aanleiding van Kassa’s onderzoek van de website gehaald. “We gaan het gesprek aan met de winkeliers en de kans bestaat dat we de samenwerking met deze partijen stopzetten.” Volgens de webshop kunnen klanten die niet tevreden zijn over hun aankoop de producten retourneren.

Bekijk het fragment hieronder terug.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

bvdsteeg
bvdsteeg17 okt. 2017 - 18:07

Echte kabel Apple laad niet op. Oorzaak stof in de aansluiting. Schoonmaken met tandenstoker. Puntje afknippen en draaiend de aansluiting schoonmaken. Werkte daarna weer prima.

daveflash
daveflash16 okt. 2017 - 14:03

Ook vandaag staan er op bol.com nog nep kabels vaak voor onder de € 10,-. Om een goede kabel te kopen heb ik de goeden tip, Kruidvat verkoopt vanaf deze week een ruim, nieuw assortiment van MFI-gecertificeerde kabels van 1m, 2m & 3 meter voor respectievelijk € 6,99, 7,99 of € 8,99. Doe er je voordeel mee en koop daar uw kabel!

3 Reacties
Wilco_vV
Wilco_vV16 okt. 2017 - 16:21

Tja, die van echt gerenormeerde merken als Belkin, Asolar/Xstorm, Griffin e.d. zijn het beste. Kosten wel minstens tientje meer. Al die webshopjes met hun look-a-likes (huismerk) witte kabels voor een paar euro daar kan je niet veel van verwachten om eerlijk te zijn.

daveflash
daveflash16 okt. 2017 - 16:55

Ik zelf heb vandaag bij de plaatselijke kruidvat enen trits van deze nieuwe kabels gekocht en geen enkele geeft problemen op mijn Apple apparaten, variërend van ios 7 tot 11.0.2 deze kabels van kruidvat zijn dus wel zeer degelijk, ongeacht de prijs, zelf heb ik ook twee belkin mixit Lightning kabels en de opbouw van de belkins vergeleken met de kruidvat kabels komen nagenoeg over een, zelfde dikte en voelen even stevig aan.

Tineke5591
Tineke559117 okt. 2017 - 9:01

Klopt, heb er gisteren 2 gekocht, 1 van 2 meter en een van 1 meter. Moet erbij zeggen, werken alleen op de grote laders, dus niet op de kleine laders in het stopcontact.

Ciske123
Ciske12316 okt. 2017 - 10:29

Net geprobeerd zo'n kabel terug te sturen omdat deze het niet doet. Krijg als antwoord van Bol dat "de kabel niet verkocht wordt als originele kabel voor iphone maar als geschikt voor iphone". En daarom ben ik dus zelf blijkbaar dom geweest. Bol kan (lees 'wil') niks doen, behalve een emailtje sturen naar de wederverkoper. Succes met je nepkabel. Dat is toch een ander verhaal dan ze op TV beweren. Wat geleerd? Artikelen op Bol via wederverkopers kan ik dus net zo goed elders kopen. Ik kocht het nl. via Bol omdat ik dacht dat ze garantie gaven. 

1 Reactie
tijger1
tijger116 okt. 2017 - 13:52

Bol beweert niets op tv, dat deed Brecht.

carla van mook
carla van mook15 okt. 2017 - 12:34

Helaas 3 weken geleden ook zo een kabel gekocht,en na gebruik van de kabel start mijn I pad mini niet meer op..en helaas ook geen i pad meer.

1 Reactie
tijger1
tijger116 okt. 2017 - 13:53

Zijn ze niet leeg?

blb
blb15 okt. 2017 - 9:50

Redactie, het zijn geen nep-opladers, maar nep-oplaadkabels! Daar zit een groot verschil in!

1 Reactie
Wilco_vV
Wilco_vV16 okt. 2017 - 15:55

Yep, typische copy\paste foutje. Maar gek genoeg is die 'artikel kop' nergens anders terug te zien behalven bij berichten over Bol zijn nieuws. De consument zou nog eens in de war kunnen raken. Overigens bij iCreate magazine weten het wel en verbeterde het in het artikelbericht.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!