Kassa

Boeven vangen met je mobiel

10-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
iphone-hand_16.jpg
Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft maandag het startschot gegeven voor de overheidscampagne 'Pak de overvaller. Pak je mobiel'. Burgers worden daarin opgeroepen een overval te filmen of te fotograferen met hun mobieltje en aansluitend 112 te bellen.
Daders in beeld brengen
Zodra er een overval plaats heeft of zelfs maar het vermoeden rijst dat er iets gaat gebeuren, zouden oppassende lieden hun mobieltje uit hun tas moeten opdiepen om de daders in beeld te brengen. ,,Uiteraard allemaal op veilige afstand, zonder zichzelf in gevaar te brengen'', legt het departement uit.
Startsein
Opstelten gaf het startsein op een bijeenkomst van VNO-NCW en MKB-Nederland, die de Week van de Veiligheid en het Donkere Dagen Offensief inluidde. Het Donkere Dagen Offensief is om, met extra inzet van politie en gemeenten, te voorkomen dat het aantal overvallen in de donkere maanden oktober tot en met maart toeneemt.
Prioriteit
De aanpak van overvallen heeft voor Opstelten een hoge prioriteit. Het aantal daders dat wordt bestraft, moet in de komende 4 jaar verdubbelen, vindt hij, en daarom moet het ophelderingspercentage stijgen met 40 procent. Het aantal overvallen moet dalen van 2.900 in 2009 naar 1.900 in 2015, zo is de doelstelling. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!