Kassa

Boetes vanaf 75 euro voortaan gespreid te betalen

  •  
29-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Verkeersboete_930x520
Alle justitiële boetes vanaf 75 euro kunnen met ingang van woensdag gespreid worden betaald als de betrokkene niet in staat is de boete in één keer te betalen. Sinds begin dit jaar gold dit al voor boetes na verkeersovertredingen. Voorheen konden mensen pas een betalingsregeling treffen met het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) als de boete boven de 225 euro uitkwam.
De verlaging van de grens van 225 naar 75 euro geldt voor alle boetes en strafbeschikkingen die worden geïnd in opdracht van het Openbaar Ministerie en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Dat betekent dat mensen meer ruimte krijgen om de opgelegde boete te betalen, stelt het CJIB.

Oplopende schulden

De maatregel moet voorkomen dat schulden van mensen oplopen, omdat zij die niet kunnen betalen. Voor de overheid is het voordeel dat eerder met de inning van geld kan worden begonnen.
De regeling past in het beleid van het kabinet om schuldproblemen te verminderen. ANP

Meer over:

gespreid, boetes, betalen
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

gerard van tol
gerard van tol29 apr. 2019 - 15:14

De overheid kan beter zorgen, dat de mensen voldoende meeprofiteren van de steeds weer luidkeels verkondigde verbetering van de economie. Zullen de schulden van heel veel mensen veel minder worden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!