Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Boekwinkels Polare Utrecht en Leiden verkocht

28-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Polare-LOGO_19.jpg
De boekwinkels van het failliete Polare in Utrecht en Leiden zijn vrijdag verkocht. Dit heeft curator Kees van de Meent bevestigd.
Utrecht
Boekhandel Kramer & van Doorn uit Zeist neemt Polare Utrecht over. De winkel bij de Oudegracht zal verder gaan onder de oude naam Broese Boekverkopers. Directeur Erik van Doorn schat dat voor het overgrote deel van het personeel (ongeveer 20 medewerkers) de baan behouden blijft.
Leiden
De vestiging in Leiden komt in handen van Willeke van der Meer, mede-eigenaar van boekhandel Blokker in Heemstede. Zij werkte vroeger al bij de Leidse boekwinkel, toen nog bekend onder de naam Kooyker.
Nieuwe eigenaren
Met de verkoop van de zaken in Utrecht en Leiden hebben 15 van de 21 Nederlandse boekwinkels van het failliete Polare een nieuwe eigenaar gevonden. Donderdag nog kwam de verkoop van Polare Den Haag rond.
Andere vestigingen
Curator Kees van de Meent hoopt ook nog snel een koper te vinden voor de vestiging in Zwolle. Voor de winkels in Breda, Arnhem, Apeldoorn en Hilversum is de belangstelling een stuk minder, aldus de curator eerder deze week. Polare in Haarlem werd eerder al gesloten.
Faillissement
Polare ging eind februari failliet. De winkelketen ontstond in 2012 door de samenvoeging van Selexyz en De Slegte en was tot aan het faillissement eigendom van de Nederlandse investeringsmaatschappij Procures.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!