Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Boekwinkel Polare Tilburg verkocht

19-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Polare-LOGO_15.jpg
De boekwinkel van Polare in Tilburg is verkocht. De vestiging komt in handen van de familie Mutsaers van de gelijknamige boekhandel in die stad. Dit heeft het bureau van curator Kees van de Meent woensdag bevestigd.
Het is nog niet bekend onder welke naam de Polare-winkel in de Tilburgse Emmapassage verder gaat. De nieuwe eigenaren maken dat later deze week bekend. Ook een overnamebedrag is niet genoemd.
De familie Mutsaers maakte al eerder kenbaar in de race te zijn voor de Tilburgse vestiging, voorheen bekend onder de naam Gianotten. Daartoe was onder meer ook een crowdfundingsactie gestart.
Twee andere onderdelen van de failliete boekwinkelketen Polare kregen dinsdag een nieuwe eigenaar. Het vroegere Scheltema in Amsterdam is gekocht door Novamedia, dat de winkel zijn oude naam teruggeeft. De acht Vlaamse winkels van Polare gaan samen verder onder hun oorspronkelijke naam De Slegte. Jan Bernard de Slegte, de vroegere eigenaar, heeft die boekenzaken teruggekocht.
De curator is nog in gesprek met partijen die vestigingen van Polare willen overnemen. Voor de winkel in Eindhoven (Van Piere) was als eerste een doorstart gerealiseerd. De onderhandelingen voor Polare in Rotterdam (Donner) bevinden zich in een vergevorderd stadium, maar er zijn nog geen handtekeningen gezet.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!