Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Boekverkopen blijven teruglopen

13-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
boek_16.jpg
De boekverkopen blijven teruglopen. In het derde kwartaal werden 8,5 miljoen papieren en digitale boeken aan de man gebracht. Dat zijn er 11,4 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar, blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van marktonderzoeker GfK.
Daling 9 procent
De totale omzet bedroeg daarmee 108 miljoen euro. Dat komt neer op een daling van bijna 9 procent vergeleken met een jaar eerder. Volgens GfK waren de inkomsten wel iets hoger dan in het voorgaande kwartaal.
"Langzame verbetering"
De bestedingen in de boekenbranche dalen al langere tijd. Maar de onderzoekers constateren wel een ,,langzame verbetering''. Augustus was wat dat betreft de beste maand sinds januari. De eerste twee weken van oktober waarin de Kinderboekenweek viel, vertoonden zelfs een plus in verkopen.
E-books
In het segment e-books zat afgelopen kwartaal wel groei. Inmiddels wordt zo'n 7 procent van alle verkochte boeken digitaal verhandeld en gedownload op een e-reader of leesapp. ANP

Meer over:

boek, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!