Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Boekingssites klagen bij Europese Commissie over Google

10 feb 2020
  •  
leestijd 1 minuten
google laptop 1127
Google bevoordeelt zijn eigen reserveringsdiensten. Met die klacht zijn meer dan dertig boekingswebsites naar de Europese Commissie gestapt. De zoekgigant genereert volgens de klagers "meer aandacht van gebruikers en meer clicks dan concurrenten, zelfs als die relevanter zijn voor de zoekopdracht van de gebruiker." Onder meer vakantiesites als TripAdvisor en Expedia vinden dat Brussel een onderzoek moet instellen naar de handelwijze van Google.
In een reactie laat Google weten aan een andere opzet te werken voor het presenteren van de zoekresultaten. Het plan is om een 'carousel' met links te tonen, boven de getoonde resultaten.

Eerder bestraft

Voor het promoten van eigen diensten is Google al eens bestraft. In 2017 kreeg het bedrijf een boete van 2,4 miljard euro van de Europese Commissie. Google zou zijn zoekmachine hebben gebruikt om zijn prijsvergelijker Google Shopping te bevoordelen. Woensdag begint hierover een beroepszaak bij het Hof van Justitie van de Europese Unie. ANP/Bloomberg

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!