Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Boekingskosten hoeven nog niet in reisaanbiedingen

28-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
12192.jpg
Tourorganisaties en luchtvaartmaatschappijen kunnen reizen toch goedkoper aanbieden dan ze feitelijk zijn.
Door een fout in de Reclamecode Reisaanbiedingen hoeven ze de boekingskosten niet in advertenties en op sites te vermelden. Een woordvoerder van staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken bevestigde vrijdag een artikel hierover in het AD.
De reisbranche hanteert een code die regelt dat onvermijdelijke extra kosten als luchthavenbelasting in de geadverteerde prijs moeten worden vermeld. Boekingskosten waren nog uitgezonderd.
Voor medio 2010 moet het probleem verholpen zijn dankzij Europese regels waarin staat dat reisaanbieders de definitieve prijs dienen bekend te maken. Dat gaat om geldende passagiers- of luchttarieven plus alle belastingen en heffingen, toeslagen en vergoedingen die op het tijdstip van publicatie onvermijdelijk en voorzienbaar zijn. De woordvoerder benadrukt dat de Consumentenautoriteit de reisbranche wel steeds heeft gewezen op de bestaande lacune en graag zou zien dat ze er snel iets aan doet zodat de klant weet waar hij aan toe is.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!