Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Boek geen vakantiereizen naar gebieden met een oranje reisadvies'

14 okt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
vliegen vliegtuig vlucht missen 1127
Reizen naar oranje gebieden wordt actiever ontmoedigd door het kabinet. Op de website 'nederlandwereldwijd.nl' komt bijvoorbeeld de boodschap 'boek geen vakantiereizen naar gebieden met een oranje reisadvies'. Verder komen er op reisvergelijkingssites advertenties te staan.
Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) heeft de Kamer hierover ingelicht via een brief. Voor automobilisten gaat de minister onder meer social media en navigatieapps inzetten om hen op de maatregelen te wijzen. Daarin worden ook de mogelijke consequenties vermeld als iemand toch gaat, zoals een quarantaine.

Geen reclame voor internationale treinreizen

Op het spoor wordt geen promotie meer gemaakt voor internationale treinreizen naar bijvoorbeeld Londen of Wenen, heeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven afgesproken met NS International.

Verder gaan "diverse leden van het kabinet" in gesprek met verschillende partijen uit de reis- en vervoersbranche om afspraken te maken over het achterwege laten van promoties voor reizen naar gebieden met een oranje reisadvies. Verder wordt aan verzekeraars gevraagd om informatie hierover onder de aandacht te brengen bij klanten. ANP

Meer over:

, , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!