Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

BNN-presentator aan het woord in drugsdebat

30-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
drugs930x520
BNN-presentator Tim Hofman van Spuiten en Slikken beklom nam woensdagavond in de Tweede Kamer plaats achter het sprekersgestoelte om in felle bewoordingen te pleiten voor een openlijker debat over het drugsgebruik en een minder strikt beleid. Gestoken in een zwart t-shit bezwoer hij de Kamer dat het uit de criminele hoek halen van drugsgebruik bijdraagt aan de vermindering van de gevaren ervan.
Festivalgangers bang
Volgens Hofman, die zichzelf een ,,fervent non-drugsgebruiker'' noemde, durven festivalgangers bijvoorbeeld nu niet zou gauw naar de EHBO als ze zich niet goed voelen, omdat ze bang zijn voor de gevolgen.
Debat drugs 'gestuntel'
Het bezit van meer dan één xtc-pil kan je nu nog steeds een strafblad bezorgen. Spuiten en Slikken verzamelde 41.000 handtekeningen om het onderwerp via een zogenoemd burgerinitiatief op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen. In het ,,vastgeroeste'' debat over drugs wordt volgens Hofman ,,gestunteld'' . ANP

Meer over:

tim hofman, bnn, drugs
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!