Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

BMW roept wereldwijd 350.000 auto's terug

01-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bmw_01.jpg
De Duitse autofabrikant BMW roept wereldwijd circa 350.000 auto's terug naar de garage wegens remproblemen. In Nederland worden tweeduizend auto's teruggeroepen. Dat liet BMW vrijdag weten.
Het gaat om BMW's van de 5-, 6- en 7-serie en 5800 Rolls-Royce Phantoms. In de Verenigde Staten worden de meeste auto's teruggeroepen (198.000). Er zijn problemen met de rembekrachtiging, waardoor remmen moeizamer gaat dan normaal. Er zijn geen berichten over ongelukken door het defect.
In Nederland worden alleen BMW's naar de garage teruggeroepen, aldus een woordvoerder van BMW Nederland. Eigenaars krijgen daar volgende week bericht over. De reparatie duurt ongeveer een uur en is geheel gratis.
De BMW's die worden teruggeroepen, werden gebouwd tussen juli 2001 en november 2009. BMW is de grootste fabrikant van luxeauto's ter wereld.
Het afgelopen jaar moesten meerdere autoproducenten grote terugroepacties doen. Zo riep Ferrari in september 1250 auto's van het type 458 Italia terug omdat de sportwagen in brand kon vliegen. In augustus haalde Ford in Noord-Amerika 575.000 wagens van het type Windstar terug vanwege een defecte achteras en Mazda riep een half miljoen wagens terug wegens een gebrek aan de stuurbekrachtiging. Honda haalde in augustus in de VS en Canada 428.000 auto's terug.
Het Japanse Toyota ging begin dit jaar diep door het stof met een wereldwijde terugroepactie van ongeveer tien miljoen auto's door problemen met wegglijdende vloermatten, haperende gaspedalen en slecht functionerende remsystemen. De ijzersterke reputatie van Toyota als kwaliteitsmerk liep daardoor grote schade op.
ANP

Meer over:

bmw, auto, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!