NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

BMW roept duizenden diesels terug

8 aug 2018
  •  
leestijd 1 minuten
bmw 930x520
BMW roept in Nederland 6764 diesels terug wegens mogelijk brandgevaar. Het gaat om een storing in een module van de zogeheten uitlaatgasrecirculatie (EGR), meldt de Nederlandse importeur.

Verschillende types teruggehaald

In Europa worden honderdduizenden auto's teruggeroepen naar de garage. De terugroepactie heeft betrekking op de BMW 3-, 4-, 5-, 6- en 7-serie, en de X3, X4, X5 en X6, met viercilinderdieselmotoren. Ze zijn geproduceerd van april 2015 tot en met september 2016. Ook auto's met een zescilinderdieselmotor (productie van juli 2012 tot en met juni 2015) worden teruggehaald.

Auto kan in brand vliegen

Volgens BMW kan de storing ,,in zeldzame gevallen leiden tot het smelten van het inlaatspruitstuk en in extreme gevallen kan brand ontstaan''. In Zuid-Korea vloog een aantal auto's in brand, als gevolg van het probleem.
Het EGR-systeem zorgt ervoor dat uitlaatgassen terug de motor in gaan, om de uitstoot van schadelijke gassen te verminderen. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!