Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

BMW roept auto's terug wegens brandgevaar

04-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
logo_BMW_01.jpg
BMW roept in Nederland ongeveer 1000 auto's terug naar de garage wegens een probleem met de brandstoffilterverwarming, waardoor in het ergste geval brand kan ontstaan. De importeur vraagt klanten in een brief om op korte termijn een afspraak te maken met de dealer om het onderdeel te laten vervangen. Het gaat om auto's die zijn gebouwd tussen mei 2009 en november van dat jaar, uitgevoerd met een 2.0 liter dieselmotor van de 1-, 5-, en 7-Serie, en de X3, X5 en X6.
Kortsluiting
Door het euvel kan er kortsluiting ontstaan in het verwarmingsonderdeel. ,,Hierdoor kan de startaccu snel ontladen, waardoor de auto niet meer kan worden gestart. In het ongunstigste geval kan bij een kortsluiting tijdens het rijden, maar ook bij geparkeerde auto's, brand ontstaan'', schrijft BMW Nederland.
Geen ongelukken bekend
Een woordvoerder van de Nederlandse importeur laat weten dat er nog geen gevallen bekend zijn van ongelukken of in brand gevlogen auto's door het euvel. Wereldwijd roept BMW 120.000 auto's terug naar de garage om het onderdeel te vervangen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!