Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

BMW bouwt op grote schaal elektrische auto's

05-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bmw_02.jpg
De Duitse autofabrikant BMW maakt werk van de elektrische auto. Het concern steekt de komende jaren 400 miljoen euro in de uitbreiding van de BMW-fabriek in Leipzig om deze 'auto van de toekomst' te bouwen.
BMW heeft de plannen voor het nieuwe project vrijdag in het bijzijn van bondskanselier Angela Merkel ontvouwd. Volgens BMW is het voor het eerst dat in Duitsland elektrische auto's in serieproductie worden gebouwd.
De uitbreiding van de fabriek levert Leipzig achthonderd nieuwe banen op. In 2011 moeten de eerste elektrische auto's van de band rollen. Het gaat om auto's van de bestaande BMW 1-serie die als proef worden omgebouwd tot elektrische wagens.
In 2013 volgt in Leipzig nog een primeur. Het autoconcern lanceert dan de Megacity Vehicle (MCV). Deze elektrisch aangedreven stadsauto is volgens BMW uniek, omdat hij een ,,vederlichte carrosserie'' heeft. De auto zal honderden kilo's lichter zijn dan andere auto's en is daardoor nog energiezuiniger.
De MCV wordt ,,'s werelds eerste massa-geproduceerde auto met een carrosserie van lichtgewicht carbon'', aldus BMW. Aan de auto zal wel een aardig prijskaartje hangen. De dure grondstof carbon (koolstofvezel) is normaal gesproken voorbehouden aan de Formule 1 en de ruimtevaart.
ANP

Meer over:

auto, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!