Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Blokkeren van YouTube in trein toegestaan

30-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Logo_YouTube_05.jpg
Diensten als YouTube en Spotify mogen op het gratis wifi-netwerk in de treinen van NS worden geblokkeerd. T-Mobile, dat het netwerk verzorgt, mag het gratis internet op deze manier blijven beperken, liet de Autoriteit Consument & Markt maandag weten.
Toezichthouder
De toezichthouder heeft uitgezocht of het volgens de wet wel mag dat treinreizigers geen gebruik kunnen maken van dit soort streamingdiensten
Uitzondering
Het blokkeren van diensten op netwerken is normaal gesproken verboden. Maar als het blokkeren 'filevorming' op het netwerk voorkomt, geldt er een uitzondering, stelt de ACM nu.
Data vretende diensten blokkeren
,,Als reizigers bijvoorbeeld filmpjes kijken op hun laptop, tablet of mobiele telefoon, dan hebben andere reizigers daar last van omdat er minder capaciteit beschikbaar is voor hun verbinding. Door het blokkeren van dit soort 'data vretende' diensten kunnen zo veel mogelijk reizigers gebruikmaken van de internetverbinding.''
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!