Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Blokker voert 'stille' sanering door

06-02-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Blokker_02.jpg
Winkelketen Blokker voert een 'stille reorganisatie' door. Het bedrijf ontslaat medewerkers op een 'oneigenlijke manier' en vervangt vaste krachten vervolgens met tijdelijk personeel. Dit zegt bestuurder Niels Suijker van FNV Handel vrijdag naar aanleiding van berichtgeving in Het Parool
Bijeenkomsten
De vakbond ontving de laatste tijd veel vragen van medewerkers van Blokkerformules die geconfronteerd zijn met ontslag. ,,Dat zorgt voor veel onrust. Het heeft er alle schijn van dat Blokker een reorganisatie doorvoert, maar niet bereid is om zich aan de spelregels die hiervoor gelden te houden'', zegt Suijker.
Dat was voor FNV aanleiding landelijke bijeenkomsten te organiseren voor winkelmedewerkers van Blokkerformules, naast Blokker, Marskramer, Bart Smit, Intertoys en Xenos. ,,De medewerkers gaven aan dat Blokker soms over lijken gaat om de ideale bezetting van zijn vestigingen te realiseren'', zegt bestuurder Niels Suijker van FNV Handel.
Personeel
Blokkervestigingen werken gemiddeld met vier vaste medewerkers en voor de rest met tijdelijk personeel. De winkelketen wil in de toekomst hoogstens twee vaste krachten per filiaal en veel meer flexibele krachten, geeft Suijker aan. Oudere werknemers en medewerkers met een lang dienstverband krijgen dan te horen dat ,,zij niet meer passen in de nieuwe manier van werken''.
Vergoeding
Suijker: ,,Deze medewerkers worden onder druk gezet om vrijwillig akkoord te gaan met ontslag in ruil voor een vergoeding. Zo niet, dan wordt gedreigd met stappen.'' De vakbond zegt vorig jaar al zeker dertig vakbondsleden werkzaam bij Blokker te hebben bijgestaan in een dergelijke ontslagzaak.
De bond verwijt het bedrijf te reorganiseren tegen alle regels in. ,,Deze praktijken gebeuren zonder sociaal plan en zonder overleg met vakbonden en ondernemingsraad.'' ANP

Meer over:

blokker, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!