Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Blokker: consument houdt hand op knip

28-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Blokker.jpg
Blokker Holding, moederbedrijf van de gelijknamige winkelketen, verwacht dit jaar geen 'echte' opleving van de Europese economie. Consumenten houden de hand op de knip, verklaarde het bedrijf in een toelichting op de jaarcijfers.
Volgens het concern kunnen consumenten straks minder besteden, doordat overheden maatregelen moeten nemen om de begrotingstekorten te dichten. Over het afgelopen boekjaar, dat liep tot 30 januari dit jaar, zag Blokker onzekere economische omstandigheden en een terughoudende consument in alle landen waar het bedrijf winkels heeft, waaronder Frankrijk en Estland. De holding, eigenaar van formules als Leen Bakker, Xenos en Bart Smit, rapporteerde een omzet van 2,8 miljard euro over het afgelopen jaar. Dat was gelijk aan het jaar ervoor. De nettowinst steeg met ruim 1 procent naar 158 miljoen euro. De omzet werd negatief beïnvloed door het slechte weer in de voor Blokker belangrijke decembermaand doordat klanten moeilijker bij winkels konden komen. Verder had het concern wel profijt van een extra verkoopweek, 53 in plaats van 52, en een uitbreiding van het aantal winkels met 113 naar 2825. In Nederland zorgden de winkelformules Leen Bakker, Xenos en vooral Blokker voor een winststijging. Speelgoedketens Bart Smit, E-Plaza en Intertoys deden het slechter. Er was een gebrek aan nieuwe games en consoles. Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!