Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Blok komt blinde huurder tegemoet

27-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flatgebouw_1_07.jpg
Ook blinden kunnen bezwaar gaan maken tegen de inkomensafhankelijke hogere huurverhoging. Woonminister Stef Blok beloofde ze woensdag op te nemen in de groep van chronisch zieken en gehandicapten die dat ook kunnen doen. Het is ook voor blinden extra lastig om te verhuizen, omdat ze zich hun huis en de directe omgeving op heel eigen wijze eigen hebben moeten maken.
Doorstroming op huizenmarkt
De inkomensafhankelijke huurverhoging (maximaal 4,5 procent voor huishoudens met een inkomen tussen 33.614 en 43.000 euro en maximaal 6,5 procent voor huishoudens met meer) is bedoeld om een betere doorstroming te bereiken. Gehoopt wordt dat mensen gaan verhuizen en sociale woningen achterlaten voor mensen met minder geld.
Bezwaarschrift
Huishoudens waarin een blinde is, kunnen nog deze week een bezwaarschrift tegen de aanstaande inkomensafhankelijke hogere huurverhoging indienen. Als ze niet op tijd een doktersverklaring kunnen overleggen, mag die ook nog worden nagestuurd, aldus het departement. Als het bezwaar wordt erkend, blijft het ook voor de wat beter gesitueerde blinde bij de gewone huurverhoging van 4 procent. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!