Kassa

Blinden ontevreden over afspraken Rotterdam

  •  
27-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1493703.jpg
Een groep van ongeveer duizend blinden en slechtzienden hekelt de afspraken die de RET en hun belangenorganisatie Viziris hebben gemaakt voor het gebruik van de ov-chipkaart.
,,We zijn er allesbehalve mee gediend'', oordeelde dinsdag Edith van der Meulen. De RET redt zich met een tijdelijke maatregel niet uit een blijvend probleem, was haar boodschap voor de verkeerscommissie van de Tweede Kamer. Zij bood die een petitie aan.
Vanaf donderdag is de ov-chipkaart het enige geldige vervoersbewijs in de Rotterdamse metro. De RET zegde vorige week een overgangsregeling toe voor visueel gehandicapten, naast een proef met de mogelijkheid van betaling achteraf en extra voorlichting.
Van der Meulen noemt de regeling ronduit frusterend dat zij via de pc moet nagaan of de reis financieel goed is verlopen. ,,Drievierde van ons kan niet internetten.''
De SP, die de Rotterdamse plannen al langer niet ziet zitten, heeft meer dan oor voor deze problemen. Fractiewoordvoerder Emile Roemer kondigde aan dat hij een motie achter de hand houdt, die aandringt op uitstel van afschaffing van de strippenkaart.
De verkeerscommissie overlegt woensdag met staatssecretaris Tineke Huizinga. (Verkeer) over de ov-chipkaart. De PvdA vindt dat Rotterdam en de RET moeten doorgaan op de ingeslagen weg. ,,Anders weten we nooit waar de foutenzitten'', aldus Kamerlid Lia Roefs.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!