Kassa

Blik zeewater als alternatieve Nieuwjaarsduik

08-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1184 keer bekeken
  •  
600x275_nieuwjaarsduik_01.jpg

Voor het tweede jaar oprij gaat de traditionele Nieuwjaarsduik niet door vanwege corona. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Toch is er een alternatief: Blikken met Noordzeewater om de ‘duik’ thuis te nemen. 

De Stichting Nieuwjaarsduik Nederland heeft het besluit genomen om op tijd duidelijkheid te geven aan de betrokken partijen, omdat de duik veel organisatie vergt, aldus de stichting. 

Nieuwjaarsduik uit blik

Toch is er een alternatief voor de Nieuwjaarsduik die ook vorig jaar zorgde voor de frisse start van het nieuwe jaar. "Vorig jaar hadden we met de 'Nieuwjaarsduik uit Blik' een oplossing bedacht. Dat was een gigantisch succes, de 25.000 blikken zeewater waren in één dag op", zegt Liane Lens van een groot merk van soepblikken en worsten. 

Donatie aan Voedselbank

Dit jaar worden maar liefst 50.000 blikken gevuld met water uit de Noordzee. Voor elk pakket blikken dat wordt besteld, doneert het bedrijf een blik erwtensoep aan de Voedselbank. ANP

Meer over:

nieuwjaarsduik
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Henk Bijdemast
Henk Bijdemast9 dec. 2021 - 6:25

Wat een zinloze actie, doneer direct naar een goed doel en gooi thuis een emmer koud regenwater over je heen als je dat zo leuk vind.

heinrich12345
heinrich123458 dec. 2021 - 10:36

over verspilling gesproken. Weer 50.000 onnodige blikken om weg te gooien

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!