Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Blijf waakzaam bij Aziatische kruiden'

16-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kruiden.jpg
De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) waarschuwt voor een aantal traditionele Aziatische kruidenpreparaten. Uit onderzoek van 78 producten dat de dienst het afgelopen jaar deed, blijkt dat nog steeds traditionele Aziatische kruidenpreparaten verkocht worden die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. De VWA liet dat woensdag weten.
In 2008 onderzocht de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) 78 producten. Zestig daarvan bevatten lood, kwik of arseen. Bij vier van deze producten wordt de veiligheidsnorm overschreden, als men de gebruiksaanwijzingen op de verpakking volgt.
Het preparaat Tian Wan Ba Xin Wan overschreed zelfs driehonderdmaal de veiligheidsnorm voor kwik. Consumenten kunnen op de VWA-website een lijst met de namen van onveilige kruidenpreparaten zien. De VWA heeft die producten uit de handel gehaald. De VWA raadt mensen af kruidenpreparaten te kopen in het land van herkomst of via internet. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!