Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Blij dat je op school bent!

21-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
klas_docent_02.jpg
Het belang van onderwijs onder de aandacht brengen van leerlingen, ouders, scholen en leraren. Dat is het doel van de Dag van de Leerplicht die donderdag wordt gehouden.
Schoolverlaters
Kinderen in Nederland tussen de vijf en zestien jaar zijn verplicht om naar school te gaan. Toch zijn er nog steeds veel jongeren die spijbelen en mede daardoor school zonder diploma verlaten. In 2012 hadden 36.250 leerlingen geen papiertje op zak. Dit leidt later in het leven vaak tot problemen zoals werkloosheid en een laag inkomen.
Redenen spijbelen
Ook zijn er hele groepen kinderen die om verschillende redenen helemaal niet naar school gaan, terwijl dat wel moet volgens de wet. Zo hebben deze thuiszitters bijvoorbeeld psychische problemen of gaan ze vanwege hun culturele achtergrond niet naar school.
De overheid zet zich in om schoolverzuim terug te dringen. In 2016 moet het aantal leerlingen dat zonder diploma van school gaat maximaal 25.000 zijn. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!