Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Blendle: voortaan alleen premiumabonnementen

04-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Blendle logo 930
Blendle biedt vanaf de zomer alleen nog maar premiumabonnementen aan. De digitale kiosk voor het lezen van artikelen in kranten en tijdschriften houdt op met de losse verkoop per bericht. Dat vertelt directeur Alexander Klöpping in een interview met het Algemeen Dagblad. Blendle wil 100.000 abonnees aantrekken.
Om dit doel te halen wil Blendle het premiumabonnement aantrekkelijker maken. De abonnees kunnen voortaan onbeperkt lezen uit een groot aantal tijdschriften zoals Quote en Vrij Nederland. Verder krijgen lezers onbeperkt toegang tot het archief van 3 miljoen artikelen, zegt Klöpping. De huidige vorm van het abonnement waarin lezers een gepersonaliseerde selectie van krantenartikelen krijgen, blijft bestaan.

Gebruikers

Blendle startte met zijn dienst in 2014. Toen bestond het verdienmodel simpelweg uit het betalen per krantenartikel. In 2017 bood Blendle voor het eerst een premiumabonnement aan. Momenteel zijn er in Nederland 60.000 vaste abonnees bij Blendle en honderdduizenden gebruikers die per artikel betalen. Buiten Nederland schrapt Blendle het betalen per artikel nog niet. ANP

Meer over:

blendle
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!