Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bleker denkt aan vangstverbod 'dioxinepaling'

26-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
paling_07.jpg
Als blijkt dat na 1 december toch weer zogenoemde dioxinepaling wordt verkocht, wil staatssecretaris Henk Bleker (Visserij) zo snel mogelijk een vangstverbod instellen. Dat hield Bleker donderdag de Tweede Kamer voor.
Een Kamermeerderheid drong onlangs wederom aan op een verbod op het vissen van paling in de vervuilde rivieren en de Biesbosch. Ondanks ophef over de met dioxine vervuilde paling zouden vissers na 1 december, als de periode eindigt dat er niet op de met uitsterven bedreigde paling mag worden gevist, toch weer gewoon willen uitvaren. En ze varen niet voor de sport uit, aldus Stientje van Veldhoven (D66). Te veel dioxine kan kanker veroorzaken.
Bleker hoopt dat de sector zijn verantwoordelijkheid neemt, maar indien nodig denkt hij al per 1 maart een visverbod te kunnen instellen. De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) scherpt sowieso de controles op deze palingvissers aan.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!