Kassa

BlackBerrydiensten werken weer wereldwijd

13-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bb_04.jpg
De BlackBerrydiensten werken weer wereldwijd. Dat zei topman Mike Lazaridis van fabrikant Research in Motion (RIM) donderdag tijdens een persconferentie.
Maatregelen
,,We nemen onmiddellijk daadkrachtige maatregelen om te voorkomen dat deze problemen zich nog eens voordoen'', zei Lazaridis.
Storing
De eerste storing ontstond maandag als gevolg van problemen met een server van RIM voor de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika. RIM meldde dinsdagochtend dat de storing was verholpen, maar rond het middaguur was het opnieuw raak.
Pingen
De problemen deden zich voor bij BlackBerry Messenger, het zogenoemde pingen, waarbij gebruikers elkaar gratis berichten kunnen sturen. Wereldwijd maken miljoenen mensen gebruik van de dienst. Verder konden sommige gebruikers geen e-mails ontvangen en versturen of lag het internet er helemaal uit. De storing breidde zich bovendien uit naar India, Zuid-Amerika en Noord-Amerika.
Defect
Volgens RIM was een defect in het Europese netwerk de oorzaak van de storing. Doordat ook een back-upsysteem dienst weigerde, ontstond een soort stuwmeer aan niet-bezorgde berichten, dat ook in andere delen van de wereld voor vertragingen en uitval zorgde.
Excuses
Lazaridis bood verder zijn excuses aan aan de BlackBerrygebruikers. Hij zei verder erg bezorgd te zijn over het vertrouwen van de consumenten in het bedrijf. ,,Maar we hebben 12 jaar lang aan de BlackBerry gewerkt dus we gaan het vertrouwen van onze klanten terugwinnen.''
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!