Kassa

BlackBerry voert concurrentie verder op

03-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
blackberry-logo-groot_02.jpg
Research in Motion (RIM), het moederbedrijf van BlackBerry, voert de concurrentie op de snel groeiende smartphonemarkt verder op. Het Canadese bedrijf lanceerde woensdag vijf nieuwe toestellen.
Blackberry 7 OS
RIM brengt twee Bold-smartphones en drie Torch-toestellen op de markt om de concurrentie op de snel groeiende smartphonemarkt op te voeren. Alle toestellen draaien op het nieuwe besturingssysteem BlackBerry 7 OS. ,,Het gaat om de grootste lancering wereldwijd ooit'', zei Patrick Spence, RIM-directeur voor Europa, het Midden-Oosten en Europa.
Nieuwe producten
Volgens analist Pete Cunningham van onderzoeksbureau Canalys is het belangrijk dat RIM nieuwe producten ontwikkelt. ,,Dat heeft te maken met de hevige concurrentie op de smartphonemarkt. RIM kan niet stil blijven zitten. Maar het is moeilijk te zeggen of de nieuwe producten tot een groter marktaandeel zullen leiden.''
Uit de meest recente cijfers van Canalys blijkt dat RIM vooral onder druk staat in Noord-Amerika. Het bedrijf zag zijn marktaandeel in het tweede kwartaal van dit jaar slinken tot 12 procent, tegen 33 procent in dezelfde periode vorig jaar.
Volgens RIM hebben in de hele wereld nu 67 miljoen mensen een BlackBerry. Eind november waren dat er nog 55 miljoen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!