Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Blackberry heeft geen last van iPhone

03-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4295985.jpg
De expansie van de Blackberry kent voorlopig geen grenzen. Volgens fabrikant Research In Motion (RIM) telt de telefoon wereldwijd inmiddels ongeveer 25 miljoen gebruikers. Het afgelopen kwartaal sloot het Canadese bedrijf er 3,9 miljoen aan, ondanks de economische recessie en concurrentie van de iPhone.
Dat blijkt uit cijfers die het bedrijf RIM donderdagavond heeft bekendgemaakt. De Blackberry is een belangrijke wegbereider geweest voor bedrijfsmail op de mobiele telefoon. Vooral veel zakenmensen maken gebruik van de smartphone.
De groei is ook zichtbaar in de omzet. Die steeg in de periode december-februari met 84 procent tot 3,46 miljard dollar. De winst ging naar 518 miljoen dollar tegen 412 miljoen dollar een jaar eerder.
RIM verwacht in het huidige kwartaal tussen de 3,7 miljoen en 3,9 miljoen nieuwe abonnementen te kunnen afsluiten. De omzet moet daardoor tussen de 3, 3 miljard en 3,5 miljard dollar uitkomen.
Beleggers reageerden enthousiast op de cijfers. In de handel na sluiting van de beurzen in Toronto en New York steeg het aandeel meer dan 20 procent. Op de Europese beurzen zagen andere fabrikanten van mobiele telefoons vrijdagochtend hun koersen stijgen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!