Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

BKR: Minder mensen met betalingsachterstand hypotheek

29 okt 2019
  •  
leestijd 1 minuten
geld huis hypotheek (1127x634)

Het aantal mensen dat een betalingsachterstand heeft op hun hypotheek neemt af. Op 1 oktober 2019 liepen 70.000 mensen drie maanden achter. Dat is 12,5% minder dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de Hypotheekbarometer van Stichting BKR. Het aantal achterstanden daalt wel minder hard dan voorheen.

Van de mensen met een betalingsachterstand - die wordt geregistreerd vanaf het moment dat iemand drie maanden achterloopt - lost de helft dit binnen een jaar weer af. Een halfjaar geleden was dit percentage nog 40 procent. Ongeveer een derde heeft hier één tot twee jaar voor nodig, ten opzichte van een kwart een half jaar geleden.

Ouderen lopen vaker achter

De meeste mensen met een betalingsachterstand op de hypotheek (64 procent) is 41 tot 60 jaar. Peter van den Bosch, bestuursvoorzitter van Stichting BKR, ziet verschillen in de leeftijdscategorieën. Waar de achterstanden bij consumenten tot 50 jaar steeds meer dalen, bleef die in de leeftijd van 51 tot 70 jaar de afgelopen jaren redelijk stabiel. Consumenten boven de 70 jaar hebben meer moeite met betalen. In deze leeftijdscategorie blijven de achterstanden tijden. Een mogelijke verklaring is volgens Bosch de pensioenproblematiek.

Stichting BKR publiceert de Hypotheekbarometer tweemaal per jaar. Daarin is inzichtelijk gemaakt wat de trends en ontwikkelingen zijn op de Nederlandse hypotheekmarkt.


Bron: Bureau Krediet Registratie

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!