Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

BKR: meer betalingsproblemen onder 60-plussers

08-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
396 keer bekeken
  •  
koopkracht geld euros portemonnee 1127

De enige leeftijdscategorie die de eerste maanden van dit jaar meer betalingsproblemen kreeg zijn 60-plussers. Dat meldt Stichting BKR, die gegevens hierover heeft verzameld tot eind september. 

De stichting zegt dat pensioenen al jaren niet meestijgen met prijsstijgingen, waardoor gepensioneerden minder met hetzelfde geld kunnen kopen. Volgens een BKR-woordvoerder is dat ook terug te zien bij de schulden die 70-plussers hebben. Alleen in die groep nam het aantal schulden toe.

Minder problemen door coronabeperkingen 

Voor de overige Nederlanders geldt dat dit jaar de betalingsproblemen iets verder zijn afgenomen. Dat komt mede doordat mensen minder geld uitgaven aan horeca en vakanties vanwege alle coronabeperkingen. Ook zouden problemen met bijvoorbeeld het afbetalen van schulden pas later aan het licht kunnen komen, omdat door de coronapandemie tijdelijk gunstigere betalingsregelingen golden.

Van alle Nederlanders van 18 jaar en ouder had eind september 4,2 procent betalingsproblemen. Dat is een lichte afname vergeleken met eind vorig jaar, toen dat nog 4,3 procent was.

Meeste problemen in steden Zuid-Holland

In Rotterdam, Den Haag en Schiedam woonden naar verhouding de meeste mensen met betalingsproblemen. Tot 10 procent van de 18-plussers wonend in die plaatsen had moeite met bijvoorbeeld het op tijd aflossen van een lening. In Rozendaal, vlakbij Arnhem, was dat het laagst met 0,4 procent. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!