Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

De bitcoin zakt flink in waarde

22-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bitcoin 930x520
De bitcoin neemt vrijdag een flinke duikvlucht. Grote koersschommelingen voor de cryptovaluta zijn niet ongebruikelijk, maar de daling met bijna een kwart in een etmaal is niettemin fors te noemen.

Geen directe aanleiding

Een directe aanleiding voor de daling is onduidelijk, maar mogelijk nemen investeerders wat winst na de flinke stijging van de bitcoin de laatste tijd. De waarde van de digitale munt liep de laatste tijd steeds sneller op tot tegen de 20.000 dollar.

Waarde 10.000 dollar begin van de maand

Ter vergelijking: begin deze maand moest de mijlpaal van 10.000 dollar nog worden bereikt. Aan het begin van het jaar was een bitcoin nog ongeveer 1000 dollar waard. De waarde van de bitcoin liep steeds sneller op naarmate de hype rond digitaal geld toenam en speculanten hun kans roken.
Ook andere grote digitale munten als ethereum, bitcoin cash en litecoin stegen de laatste tijd flink. Die kleine broertjes van de bitcoin gingen de laatste 24 uur echter ook allemaal met minimaal 25 procent omlaag. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!