Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bitcoin zakt flink in waarde

06-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bitcoins 930x520
De bitcoin is donderdag in korte tijd bijna een kwart minder waard geworden. De koers van de virtuele munt steeg woensdag nog tot recordhoogte, waarna handelaren hun bitcoins donderdag weer massaal verkochten om hun winst over de afgelopen dagen te innen.
Ruim duizend euro
Woensdag werd de bitcoin korte tijd verhandeld voor meer dan 1160 dollar, omgerekend iets minder dan 1100 euro. Donderdag leverde de virtuele munt op een bepaald moment nog maar zo'n 890 dollar op, om vervolgens weer wat in waarde toe te nemen.
Chinese yuan
Marktkenners zien de koersval van de bitcoin ook als een reactie op de sterke opmars van de Chinese yuan in de laatste dagen. Die heeft in recordtempo aan kracht gewonnen, geholpen door maatregelen van de Chinese overheid om te voorkomen dat kapitaal massaal het land uitstroomt. De Chinese munt stond de laatste maanden juist nog sterk onder druk, waardoor beleggers virtuele munten als de bitcoin als interessant alternatief waren gaan zien. ANP

Meer over:

bitcoin, china
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!