Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bitcoin stabiliseert na moeilijke kerst

27-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bitcoin 930x520
De digitale munt bitcoin lijkt een moeilijke kerst weer te boven te zijn gekomen. De munt behield dinsdag zijn koerswinst nadat de handel in de Verenigde Staten weer was begonnen en staat nu weer ruim boven de 15.000 dollar. Vrijdag verloor de cryptomunt in stappen ongeveer 30 procent van zijn waarde en dook zelfs tot net boven de 11.000 dollar. De dagen daarna schommelde de koers op en neer.

Eventjes meer dan 20.000 dollar waard

De bitcoin steeg sinds deze zomer steeds harder en kwam pas begin december voor het eerst boven de 10.000 dollar. Daarna ging het verder crescendo naarmate de hype rond virtuele munteenheden toenam en speculanten instapten. Een bitcoin was even meer dan 20.000 dollar waard, twintig keer zo veel als begin dit jaar.

Andere cryptovaluta draaiden mee met bitcoin

Ook andere grote digitale munten als ethereum, bitcoin cash en litecoin gingen de laatste weken flink omhoog en daalden met bitcoin mee. Die munten hebben nu ook weer wat stabiliteit gevonden.

Onduidelijke reden voor daling

Een reden voor de daling is onduidelijk. Mogelijk namen investeerders hun winst. Door de vele media-aandacht voor de dalende koers werd dat mogelijk versterkt. ANP

Meer over:

cryptovaluta
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!