Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bitcoin op de agenda bij G20-top

19-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bitcoin 930x520
De G20 zal het bij zijn volgende bijeenkomst hebben over regulering van de bitcoin. De Duitse minister van financiën heeft zich aangesloten bij een initiatief van zijn Franse ambtgenoot om het onderwerp te bespreken. Ook Italië zou bereid zijn tot afspraken over regulering van de digitale munt door de twintig economische grootmachten.

Franse minister waarschuwde voor bitcoin

De Franse minister Bruno Le Maire waarschuwde afgelopen weekend voor de bitcoin. Volgens hem kan de cryptovaluta gebruikt worden voor witwassen. Daarnaast kleven er grote risico's aan beleggingen met de munt.
De digitale munt, die eind november de grens van de 10.000 dollar passeerde, gaat de laatste tijd flink omhoog en omlaag. Na het bereiken van de 18.000 dollar begin december, kwam er een koersval tot 13.000 dollar. Zondagmiddag werd de 20.000 dollar even kort aangetikt. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwde dit weekeinde nog om niet blind te beleggen in bitcoins. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!