Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bitcoin flink in waarde gestegen in 2020

31-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
221 keer bekeken
  •  
Bitcoin 930x520
Wie begin 2020 bitcoins heeft gekocht, is aan het einde van het jaar spekkoper. De digitale valuta is in twaalf maanden ruwweg verviervoudigd in waarde. Op oudejaarsdag zette de bitcoin zijn opmars opnieuw voort.
Volgens Coinmarketcap, dat verschillende beurzen waarop de cryptomunt wordt verhandeld in de gaten houdt, werd de bitcoin donderdagochtend verhandeld voor een recordwaarde van meer dan 29.000 dollar per stuk. Ook andere digitale munten als ethereum, theter en XRP zaten in de lift.

Verdubbeld

Dat cryptomunten het jaar zo sterk zouden eindigen was in maart nog niet te voorzien. Onder druk van de eerste coronagolf kelderde de koers van de bitcoin toen nog tot onder de 5000 dollar. Daarna steeg de prijs, vooral in de herfst ging het hard en nu opnieuw aan het einde van het jaar. Sinds medio oktober is de waarde meer dan verdubbeld, mogelijk doordat vermogensbeheerders er handel in beginnen te zien. Ook speelt mee dat klanten van betalingsdienstverlener PayPal met bitcoins kunnen betalen. De bitcoin werd begin 2009 gelanceerd en was toen slechts een paar cent waard. ANP

Meer over:

bitcoin
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!