Kassa

Bitcoin flink in waarde gedaald na hack Zuid-Korea

11-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930 x 520 hacken privacy online
De koers van de digitale munt bitcoin is scherp gedaald na een hack bij een handelsplatform voor cryptomunten in Zuid-Korea, genaamd Coinrail. Ook andere digitale valuta's zoals ethereum en ripple leverden flink aan waarde in.

Sterkste duikeling sinds maart

De koers van de bitcoin zakte met wel 12 procent tot circa 6800 dollar, de sterkste duikeling sinds medio maart. Dit jaar is de waarde van dit bitcoin al met meer dan 50 procent gezakt. In december bereikte de koers van de bitcoin nog een piek van 20.000 dollar.
Het is niet duidelijk hoeveel is buitgemaakt bij de hack bij Coinrail door cybercriminelen. Het handelsplatform werkt samen met de autoriteiten en andere platformen om de daders te achterhalen. Via Coinrail worden meer dan vijftig soorten digitale munten verhandeld. Zuid-Korea behoort tot de belangrijkste markten ter wereld voor de handel in cryptomunten.

Vaker diefstal digitale munten

Er vinden vaker diefstallen van digitale munten plaats, zoals de grote hack van de Japanse cryptobeurs Coincheck in januari. Bij die kraak werden voor honderden miljoenen dollars aan digitale munten geroofd. Dat was een van de grootste diefstallen van digitaal geld ooit.
Inmiddels treden autoriteiten wereldwijd steeds strenger op tegen cryptomunten vanwege zorgen rond gebruik van de valuta's voor criminele activiteiten en de grote risico's voor consumenten en investeerders. ANP

Meer over:

bitcoin, hacken
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!