Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Biodiesel trekt juist zware wissel op milieu'

26-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
lucht-930x520
Het gebruik van biodiesel in de transportsector is veel minder goed voor het milieu dan wordt gedacht, het zorgt uiteindelijk via een omweg zelfs voor meer uitstoot. Dat blijkt volgens de milieugroep Transport and Environment uit een studie van de Europese Commissie.
Extra uitstoot
De extra uitstoot als gevolg van het gebruik van biodiesel komt in Europa uit op bijna 4 procent, ofwel 12 miljoen extra auto's op de weg, berekende de milieugroep. De extra uitstoot is vooral het gevolg van het gebruik van landbouwgrond voor de productie van gewassen voor biodiesel zoals soja en palmolie in plaats van voor reguliere voedselgewassen. Er moet daardoor meer bosland ontgonnen worden wat drukt op het milieu.
maximum uitstoot
Ook het extra gebruik daarbij van landbouwmachines, bemesting en installaties waar de brandstof wordt geproduceerd, dragen bij aan de extra uitstoot. Transport and Environment bepleit het nu geldende maximum van 7 procent aan biobrandstof uit landbouwgewassen terug te schroeven naar 0 procent in 2020. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!