Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Binding met de buurt belangrijk'

15-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huurwoningen_15.jpg
Hoe meer binding met de buurt, hoe minder overlast bewoners ervaren, hoe veiliger ze zich voelen en hoe kleiner de kans dat ze willen verhuizen. Dat blijkt uit het Nicis-onderzoek Vertrouwen houden in de buurt. Verval, opleving en collectieve zelfredzaamheid in stadsbuurten, waarvan de conclusies maandag zijn bekendgemaakt.
Nicis Institute is het kennisinstituut van, voor en door steden in Nederland. Het instituut biedt informatie over grootstedelijke thema's. Volgens de onderzoekers moeten beleidsmakers investeren in 'gezamenlijke bewonersinitiatieven en activiteiten' omdat er op die manier een sociale samenhang ontstaat. Het Nicis onderzocht zes buurten in Rotterdam, Amsterdam en Dordrecht.
De onderzoekers, die 'collectieve zelfredzaamheid' de belangrijkste term uit hun onderzoek vinden, doen een aantal aanbevelingen om buurtverval te voorkomen. Er moeten ontmoetingsplekken in de buurt gecreëerd worden en gezamenlijke bewonersactiviteiten moeten worden gestimuleerd. Verder moet worden ingezet op een schone, hele en veilige buurt en moeten een of twee professionals (wijkmanagers of stadsmariniers) als aanspreekpunt dienen.
ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!