Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bijna tien miljoen pintransacties

27-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pin_15.jpg
Het winterweer heeft de mensen er vrijdag niet van weerhouden massaal kerstinkopen te doen. Tot vrijdagmiddag 17.00 uur noteerde Equens, de verwerker van elektronisch betalingsverkeer, 9.710.289 pinbetalingen. Het totale aantal pintransacties in de periode voor Kerstmis komt daarmee op ruim 51,2 miljoen.
Kerstrecords zijn daarmee dit jaar niet gebroken. Vorig jaar werd op woensdag 23 december het recordaantal van bijna 11 miljoen pinbetalingen verricht met bankpas of creditcard. Het drukste winkelmoment rond Kerstmis was vorig jaar op 24 december tussen 14.00 en 14.30 uur, toen er 408 betalingen per seconde werden verwerkt. Op deze vrijdag de 24e werden gedurende het drukste halfuur gemiddeld 391 transacties per seconde genoteerd. Het totale aantal pinbetalingen in de periode voor kerst bedroeg vorig jaar ruim 46,5 miljoen. Dat is wel minder dan dit jaar, maar omdat vorig jaar de periode een dag korter was, zijn die twee aantallen niet met elkaar te vergelijken. Vrijdag vroeg in de middag was er korte tijd een storing, waardoor pashouders mogelijk hinder hebben ondervonden bij het elektronisch betalen. De afhandeling van de betaling duurde soms langer en ook kon het zijn dat de transactie werd afgebroken. Maar bij een nieuwe poging ging het in de meeste gevallen wel goed.
ANP

Meer over:

pin, pinnen, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!