Kassa

Bijna helft supermarkten geopend op nieuwjaarsdag

  •  
28-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
supermarkt karretje 1127
Op nieuwjaarsdag is meer dan 40 procent van de supermarkten geopend, meldt de website openingstijden.nl. Vorig jaar was 'slechts' 19 procent op die dag open. Aanleiding dit jaar is mede de strijd tegen corona. Supermarkten zijn vaker open om het aantal bezoekers te spreiden, om verspreiding van het virus tegen te gaan.
In bijna alle grote gemeenten is meer dan de helft van de supermarkten geopend. In Amsterdam zijn met 144 geopende vestigen de meeste supermarkten open. In 83 gemeenten gaat een aantal supers al voor 10.00 uur open, eerder dan gebruikelijk op nieuwjaarsdag.

Weinig supers open op oudejaarsavond

In 259 gemeenten is tenminste één supermarkt open op nieuwjaarsdag. In 96 gemeenten blijven de supermarkten gesloten, dit zijn de veelal kleinere gemeenten en gemeenten in de zogenoemde 'biblebelt'.
Op oudejaarsavond is slechts 10 procent van de supermarkten nog open na 19.00 uur. ANP / Openingstijden.nl
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

bozzertje
bozzertje28 dec. 2020 - 13:19

Wat een idioterie om zelfs op nieuwjaarsdag de supermarkten open te laten zijn. Is er dan helemaal geen respect meer voor de werknemers die daar vaak laag betaald hun werk doen. Kerstdagen en nieuwjaarsdag horen voor die groepen ook vrije dagen te zijn. Teveel mensen in onze maatschappij moeten al noodzakelijk hun arbeid verrichten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!