Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Bijna helft van de mensen snapt contracten niet'

21 sep 2018
  •  
leestijd 1 minuten
contract930x520
Bijna de helft van alle Nederlanders (45 procent) tekent wel eens een contract zonder de inhoud goed te begrijpen, blijkt uit een onderzoek van enquêtebureau Ipsos in opdracht van juridisch dienstverlener DAS.
Dit komt het meest voor bij een koop- of huurcontract (34 procent), arbeidsovereenkomst (22 procent) en vakantiereizen (11 procent).

Advies

Uit het onderzoek, waarin ruim duizend mensen werden bevraagd, blijkt ook dat meer dan de helft van de Nederlanders (56 procent) geen advies vraagt aan een expert als men de inhoud van een overeenkomst niet begrijpt. De meesten geven als reden aan geen advies nodig te hebben. Veel vinden een advies ook te duur of zeggen niet te weten bij wie men moet zijn.

Zorgelijk

DAS vindt het zorgelijk dat mensen geen advies inwinnen als de betekenis van een contract niet voldoende duidelijk is. Veel juridische conflicten zouden volgens het bedrijf voorkomen kunnen worden als men zich goed laat informeren. ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!