Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Bijna helft gereserveerde coronasteun ondernemers ligt nog op de plank

26 jun 2020
  •  
leestijd 1 minuten
930x520_zzp
Bijna de helft van de begrote 1,6 miljard euro aan noodsteun ligt op de laatste dag dat de Tegemoetkoming schade COVID-19 kan worden aangevraagd nog op de plank. Dat stelt BNR na navraag bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Tot 23 juni zijn er meer dan 215.000 aanvragen gedaan voor de eenmalige compensatieregeling. Ruim 200.000 aanvragen zijn uitgekeerd. Dat komt neer op een bedrag van 802 miljoen euro.

Tot twee keer toe werd de regeling verruimd, nadat ondernemers aangaven niet in aanmerking te komen voor de compensatie terwijl ze wel hard werden getroffen door de coronacrisis. Daarnaast was er veel te doen om de zogeheten SBI-codes. De hoofdactiviteit van een bedrijf moest overeenkomen met een van die codes om voor de eenmalige gift van 4000 euro in aanmerking te komen. Veel bedrijven doen echter iets anders dan hun SBI-code aangeeft. Daarom hebben ruim 24.000 ondernemers geprobeerd hun SBI-code te wijzigen. Hiervan kwam een groot deel, namelijk 14.000 ondernemers, daarna alsnog voor de compensatie in aanmerking.

Bron: BNR

Meer over:

, , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!