Kassa

Bijna heel Nederland kleurt rood op coronakaart

11-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
95 keer bekeken
  •  
europa nederland 1127

Er is een eerste keer voor alles: bijna heel Nederland gaat naar het hoogste waarschuwingsniveau op de kaart van coronagevallen. Flevoland, Friesland, Noord-Brabant, Noord-Holland en Zuid-Holland kleuren vandaag donkerrood door het hoge aantal positieve tests en sluiten zich daardoor aan bij Gelderland, Limburg, Overijssel, Utrecht en Zeeland. Alleen de provincies Drenthe en Groningen staan nog op rood.

Limburg blijft de grootste brandhaard in Nederland. Daar werden de afgelopen twee kalenderweken 11.653 inwoners positief getest. Dat komt neer op 1 op elke 96 Limburgers. Flevoland was echter de snelste stijger. Er werden in de afgelopen twee kalenderweken iets minder dan 3100 mensen positief getest. Dat is een stijging van ruim 55 procent ten opzichte van een week ervoor. In Overijssel steeg het aantal positieve tests daarentegen het langzaamst, met ongeveer 25 procent.

De Europese gezondheidsdienst ECDC begon ruim een jaar geleden met de kaarten, waarna het wekelijks op donderdag de kaart publiceert. Onder meer het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is bij het ECDC aangesloten. De dienst kijkt telkens naar de afgelopen twee kalenderweken om het waarschuwingsniveau te bepalen. Er bestaan vier niveaus: groen, oranje, rood en donkerrood. ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!