Kassa

Bijna één op tien mensen mijdt de tandarts

  •  
27-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1356 keer bekeken
  •  
tandartsstoel behandeling 1127

Bijna één op de tien Nederlanders heeft de tandarts al twee jaar of langer niet meer gezien. De oorzaken hiervoor zijn divers, meldt de Telegraaf op basis van een onderzoek van de Patiëntenfederatie onder ruim 9000 deelnemers. 

De mensen die niet gaan hebben angst voor de tandarts, waren bang om corona op te lopen of konden het geld niet missen.

Zestien jaar geleden werd mondzorg uit het basispakket van de zorgverzekering gehaald voor volwassenen. Sindsdien moet iedereen boven de 18 zelf voor de kosten opdraaien of een aanvullende verzekering afsluiten. En dat is voor veel mensen reden om een bezoek aan de tandarts over te slaan of uit te stellen.

Dat is niet zonder risico voor de gezondheid. Mensen kunnen problemen met hun gebit krijgen en grijpen vaker naar een pijnstiller. En dat kan dan weer leiden tot gezondheidsproblemen als trombose en nierschade.

Bron: Telegraaf/Patiëntenfederatie

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

rinuszwam
rinuszwam28 mei 2022 - 9:36

Ik begrijpt dat heel goed ! Sinds er een VVD incl. CDA en CU met zijn liberale politieke beleid de dienst uit maakt in Nederland zijn de zwakkeren al jaren te dupe ! Voor mij als 79 jarige gepensioneerden ben ik ook sinds het VVD beleid van wege de schandalige hoge kosten niet meer naar de Tandarts geweest ! Dat is één van de voorbeelden welke onderscheid maakt tussen mensen !! dank zij het neoliberale beleid!

Dave lubeck
Dave lubeck28 mei 2022 - 7:32

Wordt tijd dat het terug gaat in het basis pakket .

2 Reacties
rinuszwam
rinuszwam28 mei 2022 - 9:38

Dan zal er een andere Regering moeten komen ! welke echte voor alle mensen er zijn ! Ook voor de minst bedeelde in dit land !!

rinuszwam
rinuszwam28 mei 2022 - 9:45

Daar heeft de VVD en CDA voor gezorgd ! De Rijken gaan voor , want die kunnen het betalen ! schandalig !! "De Tweedeling in Nederland is nu een Feit !! "

Helen 66
Helen 6627 mei 2022 - 12:35

Dankzij Rutte en co, leve de bezuinigingen in de gezondheidszorg. We worden armer en armer, vooral de ouderen. Geen geld voor een fatsoenlijke AOW waarvan is rond te komen, maar voor nieuwkomers is er altijd geld zat. Zo ook met woningen. Zoon al 14 jaar op wachtlijst, Oekraiens gezin op TV in maart binnengekomen en in mei al een eengezinswoning. Nederlandse Studenten moeten lenen, maar Oekrainers en Russen studeren gratis. Oekrainers 60 euro pp per week leefgeld, AOWers moeten het doen met ca 40 euro per week. Wij zijn blijkbaar oud vuil.

1 Reactie
JannyBoe
JannyBoe27 mei 2022 - 14:04

Het is weer een fraaie opsomming van stemmingmakende non-feiten en insinuaties. Schaamteloos dat zaaien van verdeeldheid. Mensen mijden de tandarts is hier het item. De volledige vergoeding van tandartskosten uit het ziekenfonds stamt uit de 80er jaren van de vorige eeuw. Dat heeft helemaal niks te maken met uw flauwekul. Mensen gaan niet naar de tandarts omdat ze niet durven, vanwege corona of omdat ze er geen geld voor (over) hebben. Tot zover de feiten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!