Kassa

Bijna duizend mensen geadviseerd door loket hersteladvies beleggingsverzekeringen

04-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520 geld
Het loket waar consumenten met een beleggingsverzekering gratis advies kunnen inwinnen heeft bijna duizend mensen geadviseerd. Het loket is bedoeld voor mensen die tot nu toe geen advies hebben gehad van hun verzekeraar of adviseur. Doel van dit verbond van verzekeraars is het bieden van inzicht in de polis van consumenten en eventuele alternatieven.
Polissen
De mensen die advies hebben ingewonnen hadden in totaal ongeveer 1400 polissen. Dat betekent echter niet dat problemen met al deze polissen ook daadwerkelijk zijn opgelost door het loket. Een derde van de polissen zijn gewijzigd of beëindigd, ongeveer een derde van de consumenten kiest ervoor alsnog integraal financieel advies in te winnen en ongeveer een derde zet de polis ongewijzigd voort, bijvoorbeeld omdat de polis garanties heeft of aan de verwachtingen voldoet.
Meeste polissen aangepast
Volgens het verbond van verzekeraar zijn de meeste polissen die zijn gewijzigd, aangepast door de huidige verzekeraar. De meeste verzekeraars hebben een alternatief product ontwikkeld met lagere kosten. Bron: Moneywise

Meer over:

verzekeringen
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!