Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bijna 200.000 nieuwe studenten melden zich

03-05-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
600x275_studenten_04.jpg
Het lijkt erop dat vrijwel alle aankomend studenten zich op tijd hebben aangemeld voor een studie aan een hogeschool of universiteit. Dit jaar lag de deadline voor het eerst op 1 mei in plaats van 1 oktober en 197.564 studenten hebben zich op tijd aangemeld.
Meer studenten
Dat aantal ligt hoger dan het aantal aanmeldingen vorig jaar, zo heeft het ministerie van Onderwijs vrijdag laten weten. Het uiteindelijke aantal studenten zal hoogstwaarschijnlijk iets lager uitvallen, omdat er ook nog scholieren gaan zakken voor hun eindexamen, dat deze maand is. Vlak voor de deadline van 1 mei lag het aantal aanmeldingen nog fors lager dan vorig jaar vlak voor de deadline.
Vol
Aankomend studenten die zich nu nog niet hebben aangemeld, kunnen komend collegejaar nog wel studeren maar de kans bestaat dat de opleiding die hun eerste keuze is, inmiddels vol zit.
Introductie verplicht
De komende tijd moet iedere aankomend student een verplicht introductie- of kennismakingstraject doorlopen. Dit is om te kijken of de motivatie of verwachtingen van de aankomende studenten kloppen met wat de opleiding aanbiedt. Iedere instelling moet dit doen, maar mag dat wel op de eigen manier invullen. Een opleiding mag een student overigens niet weigeren, maar kan wel bedenkingen uiten bij zijn of haar keuze of motivatie.
Blij
De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) is blij dat zoveel studenten zich op tijd hebben aangemeld. ,,Dat het aantal inschrijvingen zelfs hoger ligt dan vorig jaar komt door de geplande financiële maatregelen. Scholieren zijn bang dat zij straks geen basisbeurs meer krijgen. Degenen die liever een tussenjaar wilden doen kiezen nu eieren voor hun geld en hebben zich alsnog ingeschreven'', zegt Jorien Janssen, voorzitter van de LSVb.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!