Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bijna 20.000 toeslagen stopgezet

12-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
logo_belastingdienst_03.jpg
De belastingdienst heeft sinds maart van dit jaar bijna 20.000 toeslagen aan burgers stopgezet. 
Weekers
Dat heeft staatssecretaris Frans Weekers van Financiën laten weten. Weekers beantwoordde vrijdag vragen hierover van SP-Kamerlid Farhad Bashir.
Scherpere controle van Belastingdienst
De Belastingdienst controleert sinds dit voorjaar scherper op het toekennen van voorschotten op toeslagen. Dat gebeurde nadat een grootschalige toeslagenfraude door Bulgaren aan het licht kwam. Dat kwam de staatssecretaris op veel kritiek te staan.
Risicoprofiel
De Belastingdienst is sinds eind maart begonnen om burgers die een toeslag ontvangen op basis van een risicoprofiel te beoordelen. Mensen met een verhoogd risico krijgen geen voorschot meer. Ook geeft de Belastingdienst geen voorschotten op toeslagen als een woonadres niet actueel is of als een gemeente aangeeft dat een adres misschien niet klopt.
Fraudebestrijding
Bashir laat in een reactie weten verbaasd te zijn dat het kabinet pas na alle ophef aan is begonnen met het stopzetten van toeslagen waar geen recht op bestaat stop te zetten. ,,Fraudebestrijding moet altijd aan de orde zijn''.
Bulgaren
De Belastingdienst controleert sinds dit voorjaar scherper op het toekennen van voorschotten op toeslagen. Dat gebeurde nadat een grootschalige toeslagenfraude door Bulgaren aan het licht kwam.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!