Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bijna 1500 meldingen bij loket bevingschade

28-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
aardbeving.jpg
Het overheidsloket waar Groningers met aardbevingsschade sinds eind maart terechtkunnen, heeft tot nu toe 1489 nieuwe schademeldingen ontvangen. Dat maakte de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen vrijdag bekend, de dag dat koning Willem-Alexander op Koningsdag een bezoek bracht aan Groningen.
Nieuwe meldingen
De afgelopen weken is het aantal nieuwe meldingen hard opgelopen, wegens een aardbeving in Garsthuizen. Het dorpje was op 14 april het epicentrum van een beving met een kracht van 2,8. ,,Analyse laat nu zien dat er relatief meer schademeldingen uit die directe omgeving zijn binnengekomen", aldus de commissie.
Bij bijna duizend schades geven de melders aan dat die is ontstaan in 2018, bij bijna 100 meldingen is dat in 2016 of eerder. In 38 gevallen gaat het om schades uit 2014 of nog eerder.
Tijdens zijn bezoek aan Groningen sprak de koning met slachtoffers van de aardbevingen in het gebied, die ontstaan door gaswinning. ANP

Meer over:

beving, groningen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

alyjet
alyjet30 apr. 2018 - 17:21

Ja, heel vervelend, wij wonen ook in dit gebied.. We hadden vorige week een brief moeten krijgen.. Maar daar is heel goed over nagedacht... Koning in Groningen geweest en een dag later kwam de brief op de mat, met daarin, dat ze nog niet precies weten, wat er gaat gebeuren of dat er niks gaat gebeuren... Dus weer onzekerheid. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!