Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bijna 1 op 5 Nederlanders doet online boodschappen

27-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
winkelwagen 930 520
Het online bestellen van levensmiddelen neemt flink toe; bijna 20% van de bevolking geeft aan in de afgelopen 6 maanden online boodschappen te hebben gedaan. In 2014 was dit nog 10%.
AH trekt meeste shoppers
Persoonlijke- en huishoudelijke verzorgingsmiddelen zijn, net als in 2014, het vaakst online besteld. AH.nl trekt veruit de meeste online shoppers in Nederland. Ook hebben Bol.com en Zooplus veel online shoppers.
Maandelijks boodschappen doen
Het merendeel van de online shoppers doet maximaal 1 keer per maand online boodschappen, een kleine groep al vaker. Bij alle webshops zijn klanten het meest tevreden over de transactiefase en het minst tevreden over de service. Veel online shoppers vinden de bezorgkosten een bezwaar om vaker online boodschappen te doen.
Onder de non-users is 'liever levensmiddelen zelf willen zien en uitkiezen' de meest genoemde reden om geen levensmiddelen online te bestellen. ANP

Meer over:

online, boodschappen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

marie-jose van de goor
marie-jose van de goor28 mei 2016 - 18:27

Elke maand doe ik de meeste zware boodschappen on line,en laar  alles bezorgen, erg handig.Maar elke week is t ook gezellig om de kleinere boodschappen zel te halen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!