Kassa

Bijengif in driekwart potjes honing

06-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
honing-930x520
In driekwart van de honing wereldwijd zitten resten van ‘bijengif’. Het gaat om omstreden bestrijdingsmiddelen die voor sommige teelten in de EU al niet meer mogen worden gebruikt. De concentraties zijn niet zo hoog dat ze gevaarlijk zijn voor mensen, maar vaak zijn ze dat wel voor bijen en tal van andere insecten, schrijft Trouw vrijdag.
Honingmonsters
Zwitserse onderzoekers hebben 198 honingmonsters onderzocht. De honing is tussen 2012 en 2016 door vrijwilligers verzameld bij lokale imkers op alle continenten van de wereld, uitgezonderd Antarctica. Vrijdag publiceert het wetenschappelijke tijdschrift Science het Zwitserse onderzoek. Nederlandse experts noemen de uitkomsten schokkend. Trouw/Mediawatch
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

hrdwerrorman
hrdwerrorman10 okt. 2017 - 23:45

Ben ik even blij dat alleen nog maar één keer iets honing heb geproefd en het niet lekker vond: veel te zoet! Ook dingen waar honing in is verwerkt eet of drink ik niet. Bovendien weet ik hoe het gemaakt wordt en wat een ander in de mond heeft gehad eet ik so wie so niet. Want wat niet goed is voor een bij, moet op den duur toch ook niet goed zijn voor een mens! HardwareERrorMAN.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!